Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، شھرداری می‌گوید من وظیفه‌ای در قابل لایروبی و احداث دیوار حفاظتی در خرم رود ندارم وظیفه شرکت آب منطقه‌ای است، این دستگاه هم پاسخش این است طبق قانون همه امورات داخل شهر از جمله رودخانه‌ها بر عھده شھرداری است.

حال در این میان خرم رود و لایروبی و تنظیفش بدون متولی مانده، این دعوا و کشمکش بین شھرداری و آب منطقه‌ای نیز خیال تمام شدن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های نه چندان دور ساماندهی رودخانه خرم رود و تبدیل آن به یک ظرفیت گردشگری مطرح بود، حال نه تنها هیچ کدام از وعده‌ها عملی نشد بلکه سر لایروبی و تنظیف آن نیز دعوا و کشمکش است.

با توجه به عبور خرم رود از داخل شهر و فرا رسیدن فصل بارش لایروبی و احداث دیوار حفاظتی به منظور کنترل سیلاب احتمالی ضروری است، از طرفی وجود زباله و نخاله‌های ساختمانی فضای ناخوشایندی را ایجاد کرده است، بنابراین نظافت آن ضروری است.

از طرفی قانون باید صریح و واضح موضوع مالکیت و مباحث مربوط به نگھداری خرم رود را مشخص کند تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

 

لایروبی خرم رود وظیفه شهرداری نیست

شهردار خرم آباد در خصوص لایروبی رودخانه خرم رود می گوید: طبق آرا صادر شده در شورای حل اختلاف دستگاه‌های اجرایی کشور و استان لایروبی، نظافت و احداث دیوار حفاظتی بر عهده شرکت آب منطقه‌ای  است.

سعید فتوحی می‌گوید: در حالی که همه چیز در خصوص لایروبی و احداث دیوار حفاظتی خرم رود روشن و واضح است، اما به نظر می‌رسد شرکت آب منطقه‌ای به دنبال دور زدن قانون است.

وی ادامه می‌دهد: حتی در جلسه مدیریت بحران استان نیز استاندار تاکید کرد که موضوع لایروبی خرم رود تمام شده است و شرکت آب منطقه‌ای موظف به انجام آن است.

شهردار خرم‌آباد با اشاره به اینکه در گذشته و طبق قانون تمام امورات شهری از جمله رودخانه‌ھای داخل بر عهده شهرداری بود، می‌گوید: اما پس از ملی شدن رودخانه‌ھا و تاسیس وزارت نیرو مالکیت و بھره‌برداری از رودخانه‌های به وزارت نیرو منتقل شد.

وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای متولی لایروبی خرم رود است

فتوحی  ادامه می‌دھد: شھرداری بر اساس سنتی لایروبی و احداث دیوار حفاظتی را انجام می‌داد اما پس از سیل ۹۸  بین شھرداری‌ها و وزارت نیرو کشمکش‌هایی در خصوص لایروبی و احداث دیوار حفاظتی ایجاد شد.

وی می‌افزاید: در نهایت هیات حل اختلاف دستگاه‌های اجرایی استان و کشور وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ی لرستان را موظف به لایروبی، تنظیف، احداث دیوار حفاظتی و مراقبت از خرم رود کرد‌.

شهردار خرم‌آباد تاکید می‌کند: دوبار معاون حقوقی رییس جمهور کتبا این موضوع را مطرح کرد، حالا نمی‌دانم دوستان ما در شرکت 
آب منطقه‌ی دنبال چه چیزی هستند.

پیگیر رای صادره هستیم

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در پاسخ به اظهار نظر شهرداری می‌گوید: در پی وقوع سیلاب سال ۹۸ که منجر به بروز خساراتی به شهروندان شد و با توجه به لزوم انجام اقدامات حفاظتی در محدوده شهرها و به دنبال آن، ایجاد اختلاف بین شهرداری خرم‌آباد با شرکت آب منطقه‌ای در رابطه با متولی مربوطه طی مکاتبه‌ای توسط شهرداری از معاونت حقوقی ریاست جمهوری وقت استعلامی به عمل و معاونت مذکور مبادرت به صدور نظریه مبنی بر تعیین وزارت نیرو به عنوان مسئول لایروبی در محدوده شهرها کرد.

داریوش حسن نژاد می‌افزاید: شهرداری به استناد همین نظریه مشورتی موضوع را در هیئت رسیدگی به اختلافات دستگاه‌های استان مطرح و هیئت استان هم به استناد همین نامه موضوع را تایید می‌کند.

وی بیان می‌کند: بر همین اساس شرکت آب منطقه‌ای را مسوول لایروبی ، دیوار سازی و شهرداری را به عنوان متولی تنظیف و زیبا سازی رودخانه تعیین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای می‌گوید: ضمن اعتراض به رای مذکور موضوع را از طریق شرکت مدیریت منابع آب ایران و وزارت نیرو پیگیری می‌کنیم.

 

پیگیر تخصیص اعتبار در لایحه بودجه ۱۴۰۰

حسن نژاد بیان می‌کند: پیرو صدور نظریه مذکور پیگیر‌ی‌های متعددی توسط وزارت نیرو در قالب انجام مکاتبه با معاونت محترم حقوقی رئیس جمهور در این خصوص و پیشنهاد تخصیص اعتبار در لایحه بودجه ۱۴۰۰ و همچنین مکاتبه با معاون اول محترم رئیس جمهور وقت ، ابراز نگرانی شدید وزارت نیرو از عواقب نظریه مورد اشاره صورت می‌گیرد.

وی می‌افزاید: با توجه به دستور  معاونت اول دایره بر بررسی مجدد موضوع جلسه‌ای توسط معاونت محترم حقوقی رئیس جمهور با حضور نمایندگان وزارت نیرو و شهرداری خرم‌آباد برگزار شد و در نهایت پیشنهاد طرح موضوع در در جلسه هیئت محترم وزیران ارائه شد وزارت نیرو به طور جد پیگیر برگزاری این جلسه است ان شالله به زودی در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد.

لایروبی رودخانه انجام می‌شود

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان تاکید می‌کند: به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب به همشهریان سال گذشته با تهاتر شن و ماسه بدون پرداخت یک ریال لایروبی رودخانه خرم رود را به طور کامل انجام داد و امسال هم از محل اعتبارات سرمایه استانی مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان جهت لایروبی رودخانه گرگانه، اعتبار مصوب و ابلاغ شد که از طریق شرکت، پیمانکار مربوطه انتخاب و لایروبی رودخانه خرم رود و کرگانه انجام گرفت.

حسن نژاد می‌گوید: شرکت آب منطقه ای کماکان تا زمان تعیین تکلیف متولی رودخانه در داخل شهرها توسط هیئت وزیران ضمن احترام به رای صادره توسط هیئت رسیدگی به اختلافات دستگاه‌های استان موضوع لایروبی خرم رود را در دستور کار دارد.

وی با اشاره به این مطلب که آنچه مسلم است رودخانه خرم رود نیاز به تنظیف و جلوگیری از ریختن زباله و نخاله‌های ساختمانی به داخل رودخانه دارد، بیان می‌کند: شهرداری و سایر نهادهای متولی می‌بایست موضوع را به طور جدد پیگیری کند در غیر اینصورت اعتبارات هزینه شده از بیت المال جز ضرر  نخواهد بود و لایروبی انجام شده بی اثر خواهد بود.

انتھای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان لایروبی خرم رود شهردار خرم آباد لایروبی رودخانه شرکت آب منطقه ای رودخانه خرم رود لایروبی خرم رود وزارت نیرو خرم رود خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟

به گزارش خبرآنلاین، وزارت نیرو در حالی وعده اتمام خاموشی‌ها را دوباره مطرح کرده که ناترازی برق و گاز در کشور همواره از مشکلات اساسی است که مسئولان هم به آن اعتراف می‌کنند. بزرگ‌ترین قربانی در این میان صنایع هستند که همواره با قطعی‌های پیاپی مواجه شده‌اند.

تجارت نیوز در خبری نوشت:طبق گزارش‌های سال گذشته، بسیاری از شهرک‌های صنعتی هفته‌ای دو روز به دلیل کمبود برق تعطیل می‌شدند. تعطیلی‌های پیاپی صنایع مهمی چون فولاد خوزستان به دلیل نبود برق، زیان بزرگی به این صنایع تحمیل کرده است. از سمت دیگر، دادن مرخصی اجباری به کارکنان در چنین شرایطی، مشکلات معیشتی بزرگی به دنبال داشته است.

دولت در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی کرده است مصرف برق در هر سال ۴/۵ درصد رشد کند. وزارت نیرو در جوابیه‌ای که با عنوان «ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!» منتشر شده بود، مدعی است افزایش ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ مگاواتی تولید برق از ابتدای دولت سیزدهم میسر شده است.

گفته می‌شود کشور برای جبران کمبود برق، سالانه به راه‌اندازی حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه‌های برق جدید نیاز دارد. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در ابتدای دولت سیزدهم رقم ناترازی، حدود ۱۴ هزار مگاوات بوده و پیش‌بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می‌گیرد ناترازی به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسد.

طبق این اظهارات ناترازی برق همچنان رقم چشمگیری است و به نظر نمی‌رسد افزایش ظرفیت‌های عنوان‌شده این ناترازی را جبران کند.

مسئولان به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان، راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند

طی سال‌های گذشته در صنعت برق کشور سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته و در عین حال تلاشی برای جایگزینی با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود تکنولوژی در این بخش نیز دیده نمی‌شود. طی این مدت، تامین برق مورد نیاز از طریق مدیریت مصرف، تعطیلی صنایع، کارخانه‌ها، ادارات و خاموشی‌های مکرر منازل صورت گرفته است. در این زمینه انتظار از مصرف‌کنندگان برای کاهش بحران برق و بی‌توجهی به ناکارایی نیروگاه‌ها، یکی دیگر از معضلات جدی صنعت برق است.

این در حالی است که برنامه‌های عملیاتی نامبرده در کشور باید نتایج مشاهده‌پذیر داشته باشند. افزایش بحران حاکی از مشکلاتی در پیاده‌سازی برنامه‌های عملیاتی صنعت برق است. به دنبال آشکار شدن بحران‌ها، مسئولان مربوطه به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان باید راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند. از این رو فرهنگ‌سازی زمانی کارساز خواهد بود که بحران را درست نشانه گرفته باشند. در این زمینه به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف مشترکان خانگی بحران برق را حل کند و افزایش مشارکت مشترکان خانگی در پویش، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهد.

تامین انرژی بخش مولد از منابع پایدار و بازدهی پایین نیروگاه‌ها

ایران از مستعدترین کشورهای دنیا برای توسعه انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی است؛ اما تاکنون سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای در حوزه انرژی‌های پاک در کشور مشاهده نشده است. طبق گفته وزارت نیرو، ظرفیت تامین برق از طریق منابع تجدیدپذیر در کشور ۱۰۶۶ مگاوات در سال است. اما به نظر نمی‌رسد ظرفیت ۱۰۶۶ مگاواتی تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، بتواند مشکل تامین برق را حل کند.

بر اساس جوابیه وزارت نیرو، در بخش تجاری برای نخستین بار طرح‌های تشویق‌محور پیش‌بینی شده است. در حوزه کشاورزی در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست از برق تولیدی حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

پیشتر گفته شده بود ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰۶۶ مگاوات است. به نظر نمی‌رسد چنین رقمی حتی نیازهای بخش کوچکی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را برطرف کند. اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

چندی پیش علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در حاشیه بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا اظهار کرد: «بخش عمده توسعه صنعتی بر پایه انرژی انجام شده است. به طوری که امروزه با آنالیز صنایع مشخص می‌شود سرانه مصرف برق ما در صنایع نسبت به متوسط جهان بسیار بالاتر است.»

طبق گفته او، ایران در اغلب صنایع انرژی‌بر جزو ۱۰ کشور برتر است. محرابیان توضیح داده بود: «اگر مصارف انرژی و توسعه صنایع را بر پایه انرژی ببینیم، در اغلب صنایع انرژی‌بر هستیم.» اما بنا بر اظهارات او، در حوزه بهینه‌سازی، افزایش کارایی، راندمان و روش‌های ترکیبی که می‌تواند از انرژی بیشترین آورده را داشته باشد، همچنان به برنامه‌های عملیاتی جدی‌تری نیاز است.

این اظهارات نشان می‌دهد نبود راندمان بهینه و کارایی پایین‌تر از سطح انتظار نیروگاه‌ها و از طرف دیگر تامین انرژی صنایع از روش‌های ناپایدار، کماکان از عوامل اتلاف انرژی در کشور محسوب می‌شود.

نصرالله زارعی، معاون پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با فرارو اذعان کرده است: «نیروگاه‌های ما، نیروگاه‌های قدیمی هستند و نسبت به نیروگاه‌های استاندارد دنیا، بازدهی پایینی دارند. در سراسر دنیا شاهد فعالیت نیروگاه‌های جدیدی هستیم که از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره می‌برند. این نیروگاه‌ها بالای ۵۵ درصد راندمان دارند. این در حالی است که برخی نیروگاه‌های ما تنها ۲۰ درصد بازدهی دارند. از همین‌جا می‌توان به اختلاف فاحش در بازدهی پی برد. ما در این وضعیت، سرمایه‌سوزی بالایی داریم. همچنین در بخش انتقال و توزیع انرژی با مشکلاتی مواجهیم چراکه سیستم‌های انتقال ما نیز به‌شدت فرسوده هستند. در نتیجه انرژی هدرشده ما از نیروگاه‌ها تا رسیدن به خانه‌ها بسیار زیاد است.»

نقد رویکرد وزارت نیرو نه‌تنها اجحاف در حق تلاشگران عرصه صنعت برق نیست، بلکه در راستای عملیاتی‌تر شدن راهکارها و پویایی ارتباط تلاشگران حقیقی عرصه صنعت برق و وزارت نیرو است. پیشگیری از بحران‌های پیش روی صنایع و مشترکان خانگی برق، باید از رویکردهای جدی وزرات نیرو باشد.

چنانچه در مراسم رونمایی از پویش با انرژی به قطعی‌های پی‌درپی برق استان‌های جنوبی کشور اشاره شد، انتظار می‌رود وزارت نیرو به قدردانی از کارگران صنعت برق این استان‌ها بسنده نکند و فکری به حال قطعی برق این مناطق کند. به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر باشد.

اگر راهکاری عملیاتی برای بحران برق در تابستان پی گرفته نشود، همچون سال‌های گذشته شاهد گزارش‌هایی مبنی بر خاموشی‌ها و تعطیلی‌ پیاپی صنایع خواهیم بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903181

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم