Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، نهاد خانواده یکی از اصلی‌ترین پایه‌های هر جامعه است، ازدواج هم پاسخی به مجموعه‌ای از نیازهای بشری است لذا در راستای تأمین آرامش روحی و روانی زن و مرد، تداوم نسل بشر و جلوگیری از بزه و آسیب‌های اجتماعی، توصیه‌های فراوانی به امر ازدواج شده است.

 

اما این روزها عوامل مختلف به ویژه مشکلات اقتصادی از جمله گرانی، تورم، ترس از آینده، بیکاری و مسائل شغلی، هزینه‌های ازدواج، نداشتن مسکن، درآمد کم، اجاره بها و عدم حمایت دولت از عمده‌ترین دلایل ازدواج‌گریزی جوانان بوده که آنها را در مسیر دوراهی اما و اگرهای ازدواج قرار داده است لذا به تبع آن سن افراد نیز برای تشکیل خانواده و تجردگرایی شیب تندی می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

راه‌حل پیشنهادی برای خروج از تجردگرایی جوانان این است که مسؤولان در مسیر توسعه گام‌های مثبتی بردارند، آنگاه می‌توانیم شاهد افزایش انگیزه جوانان برای ازدواج باشیم. تأمین رفاه حداقلی، مسکن و اشتغال می‌تواند نگرش جوانان را نسبت به ازدواج تغییر دهد و آنها را برای ایجاد کانون خانواده و مسؤولیت‌پذیری آماده کند. 


و اما در این زمینه تعدادی از مخاطبان «فارس من» با ثبت سوژه‌‌هایی با عناوین «درخواست افزایش وام ازدواج در بودجه سال ۱۴۰۰»، «اشتغال، ازدواج و مسکن دغدغه‌ این روزهای جوانان» و «لزوم تسهیل شرایط وام برای جوانان» خواستار پیگیری و حل مشکلات ازدواج جوانان در گرو توجه مسؤولین شدند.

 

۱| دیوار بلند بیکاری مانعی بر سر راه ازدواج جوانان            

سالیان متمادی موضوع کار و اشتغال جوانان مخصوصاً در قشر تحصیلکرده، معضلی لاینحل شده و خانواده‌های زیادی از عدم موفقیت سیستم‌ها در ناراحتی و عذابند، اخیراً اعطای وام برای تسهیل در امر ازدواج و تهیه مسکن به جوانان در کشور مطرح می‌شود که این مهم با وجود عدم شغل و درآمد برای جوانان، چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟

 

آیا مسئولین کشور متوجه این واقعیت هستند اگر اشتغال جوان حل شود موضوع ازدواج و مسکن خودبخود قابل حل خواهد بود؟ بنابراین در اختیار قرار دادن تسهیلات بدون درآمد ماهانه، به جزء مشکلات روانی برای جوانان، عایدی نداشته و تنها مثل قرص‌ مسکن عمل می‌کند و هیچ‌گاه این مریضی و نقیصه بیکاری و عدم زندگی سالم در سایه درآمد و اشتغال را حل نخواهد کرد. 

در این راستا، مخاطبان در سوژه‌ای نوشته‌اند: بیکاری و رکود اقتصادی اصلی‌ترین مانع ازدواج است، وقتی جوانی بیکار است و درآمدی ندارد چگونه می‌تواند رؤیای ازدواج را در سر بپروراند. اشتغال برای جوانان تبدیل به دغدغه شده در حالی که دولت می‌تواند سازوکاری را در این خصوص ایجاد کند تا جوانان تحصیلکرده بیکار نمانند.

 

۲| بودجه ۱۴۰۰ روی خوشی به وام ازدواج نشان نداد 

بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۰، رقم پیشنهادی دولت برای وام ازدواج همان ۵۰ میلیون تومان اعلام شد این در حالی است که با نگاه به آمار و ارقام هشت ماهه سال 99 درمی‌یابیم که قیمت تمامی کالاهای موجود در بازار افزایش غیرمنطقی داشته، از این رو دولت بدون توجه به نرخ تورم، تمایلی به افزایش وام ازدواج ندارد. 

به این ترتیب مخاطبان با مطالبه افزایش وام ازدواج در بودجه سال ۱۴۰۰، گفته‌اند: بر اساس جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، رقم وام ازدواج جوانان علی‌رغم تورم شدید سالانه و افزایش قیمت‌ها، تغییر چندانی نکرده در حالی است که تورم نقطه‌ای آبان ماه برای کالاهای غیرخوراکی و خدمات ۴۱ درصد افزایش دارد.

 

در این کمپین‌ آمده است: قیمت لوازم خانگی روز به روز صعودی است و همین امر موجب شده قدرت خرید بسیاری از زوج‌های جوان کاهش یابد لذا این مسأله خود مغایر با قوانین مشوق‌های ازدواج و فرزندآوری است. بنابراین باید وام ازدواج را نسبت به تورم در جامعه افزایش داد تا جوانان مورد حمایت مالی دولت قرار گیرند.

 

آنها در ادامه با بیان اینکه جوانان رغبتی برای ازدواج ندارند، می‌گویند: با توجه به این مسأله ما شاهد کاهش جمعیت جوان هستیم و از طرفی نیز با کوه بزرگ مشکلات اقتصادی می‌جنگیم، انتظار می‌رود در بودجه سال ۱۴۰۰ نگاه ویژه به وام ازدواج جوانان شود و با افزایش قابل توجه همراه گردد.

 

۳| سرگردانی زوجین در مسیر پرپیچ و خم دریافت وام ازدواج 

برخی بانک‌ها برای اعطای وام ازدواج به زوجین، شرایط سخت‌گیرانه‌ای همچون معرفی چند ضامن کارمند دولتی را لحاظ می‌کنند. در حالی که اکثر جوانان شاغل در ادارات دولتی نیستند و یا دوست و آشنایی از این قشر ندارند.  آیا این به معنای مانع‌تراشی برای پرداخت وام نیست؟ 

با توجه به سنگ‌اندازی بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج، بسیاری از مخاطبان «فارس من» هم با انتقاد از روند ارائه تسهیلات بانکی در کمپینی، اعلام کرده‌اند: با توجه به ابلاغ بانک مرکزی و مصوبه مجلس جهت تسهیل وام ازدواج، بانک‌ها موظف به پرداخت وام با یک ضامن معتبر و سفته بودند اما هنوز اکثر بانک‌ها از ارائه تسهیلات به جوانان طفره رفته و آن را در اولویت کار خود قرار نمی‌دهند.

 

آنها نوشته‌اند: یکی از شرایط برای پرداخت وام از سوی بانک‌ها معرفی ضامن کارمند رسمی دولت با گواهی‌نامه کسر از حقوق است، از این رو با توجه به کاهش روند استخدام، معرفی ضامن با شرایط مذکور بسیار سخت است، بنابراین می‌طلبد که مجلس به سخت‌گیری بانک‌ها در پرداخت وام ورود کنند.

انتهای پیام/ ع

منبع: فارس

کلیدواژه: وام ازدواج مجلس بودجه 1400 برای وام ازدواج مطالبه مردمی فارس من خبرگزاری فارس مطالبات مردمی افزایش وام ازدواج بودجه سال ۱۴۰۰ ازدواج جوانان برای جوانان پرداخت وام بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۳۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت

مجتبی عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم‌ترین تکالیف مشخص شده از سوی مقام معظم رهبری بر دوش مدیران است، گفت: باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مد نظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

استاندار البرز با بیان اینکه دولت سیزدهم با توجه به اهمیت موضوع نسبت به اعطای تسهیلات برای ازدواج، فرزند آوری و تأمین مسکن طی ابلاغ به بانک‌ها اقدام کرده است، مطرح کرد: برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می‌رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته‌های تشویقی و حمایتی اقدام کنند.

وی بیان کرد: تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است اما بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی در این زمینه از سوی رسانه‌ها و مسؤولان انجام شود. علاوه بر این، به نظر می‌آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه‌ها با خانواده‌های دارای فرزندان چند قلو دیدار کنند و حمایت‌های لازم انجام شود.

عبداللهی تصریح کرد: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و … در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفته و حتی در ابعاد ملی طرح‌هایی با قابلیت اجرا ارائه شود. راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه‌های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مد نظر قرار گیرد.

استاندار البرز گفت: در این رابطه شهرداری‌ها می‌توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه‌های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه‌های مصوب را تقبل کنند. در قانون وظایف بانک‌ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو شعب بانک‌های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه‌تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک‌ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را از سوی مراجع ذی صلاح می‌طلبد.

کد خبر 6095838

دیگر خبرها

  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت