Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@03:13:01 GMT

بهترين سريال نوروزي از نگاه منتقدان

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۶۲۰۷۷

خبرگزاري آريا - علي‌البدل، مرز خوشبختي و ديوار به ديوار در مقام سريال‌هاي نوروز امسال با درونمايه‌ طنز، روايت‌هاي متفاوت و قصه‌هاي متنوع توانستند نظر بينندگان را به خود جلب و خستگي را از تن مديران و برنامه‌سازان به‌در کنند. در کنار سازندگان اين سريال‌ها و نيز مخاطبان، دسته سومي حضور دارند که سريال‌هاي تلويزيوني را با دقت بيشتر و موشکافانه‌تر بررسي مي‌کنند و سختگيرانه‌تر از مديران و برنامه‌سازان و حتي مخاطبان، آنها را مورد بررسي قرار مي‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اين دسته از تماشاگران سريال‌هاي تلويزيون، منتقداني هستند که ضمن اشاره به نقاط ضعف و قدرت اين آثار، راهگشاي سازندگان اين مجموعه‌ها بوده‌اند و در افزايش دانش و ميزان سختگيري و دقت مخاطبان هم سهم دارند. از اين رو طبيعي است که نگاه منتقدان، نويسندگان و اهالي فن به سريال‌هاي تلويزيوني با نگاه مخاطبان تفاوت داشته باشد. به اين منظور با تعدادي از منتقدان و نويسندگان سينمايي گفت‌وگو داشته‌ايم و نظر آنها را درباره بهترين سريال نوروزي تلويزيون و دلايل اين برتري جويا شده‌ايم.
علي‌البدل را بيشتر مي‌پسندم
حسين تراب‌نژاد (فيلمنامه‌نويس): از ميان سريال‌هاي نوروز امسال، علي‌البدل را بيشتر مي‌پسندم و سريال ديوار به ديوار را در رتبه بعدي قرار مي‌دهم. به اعتقاد من، سريال سيروس مقدم، شکل و ساختار مناسب‌تري داشت؛ بازيگران خوبي در اين سريال بازي داشتند و کاملا مشخص است که براي ساخت آن انرژي زيادي صرف شده.
از ويژگي‌هاي سريال علي‌البدل شخصيت‌ پردازي آن است؛ در اين آدم‌ها نوعي سبکسري و ملنگي خاص ديده مي‌شود که کمتر در سريال‌هاي تلويزيوني ديده بوديم؛ گويي به جهاني خاص تعلق داشتند که نظيرش را تا امروز نديده بوديم.
سريال ديوار به ديوار قصه و چيدمان درستي دارد؛ شخصيت‌هاي آن جذاب‌اند و درست طراحي شده‌اند اما مي‌توانست مايه‌هاي طنز بيشتري داشته باشد. موقعيت‌ها به اندازه‌اي که توقع داشتم، حامل شوخي و طنز نبود، اما از آنجا که سريال ادامه دارد، شايد در آينده شاهد تغييراتي در اين زمينه باشيم.
فاصله علي‌البدل با ديگر آثار
منوچهر اکبرلو (منتقد): سريال‌هاي نوروزي امسال هر کدام ويژگي‌ها و جذابيت‌هايي داشتند اما به اعتقاد من، سريال علي‌البدل به چند دليل از بقيه آثار فاصله مي‌گيرد. دلايل متعددي براي اين برتري وجود دارد که از آن جمله مي‌توانم به گروه توليد اين سريال اشاره کنم. علي البدل را کارگرداني ساخته که از معدود سريال‌سازان پيشکسوت تلويزيوني است که سال‌هاي سال با تلويزيون همکاري کرده و مخاطبان تلويزيون را خيلي خوب مي‌شناسد.
سيروس مقدم، سريال‌هاي زيادي براي تلويزيون ساخته و شيوه‌ها و سبک‌هاي مختلفي را تجربه کرده و در نهايت در زمينه انتخاب بازيگر، فضاسازي و قصه‌گويي به‌پختگي رسيده است.
اول ديوار به ديوار
جبار آذين (منتقد): سريال‌هاي نوروزي را به اين ترتيب مي‌توانم رتبه‌بندي کنم؛ اول ديوار به ديوار، بعد از آن سريال مرز خوشبختي و در نهايت، سريال علي‌البدل. اين سريال‌ها به اين ترتيب از نگاه من ديدني بودند و هر کدام قوت و ضعف‌هايي داشتند که صحبت درباره آنها مفصل است، اما در يک جمله و به صورت خلاصه مي‌توانم بگويم در ميان اين آثار نمي‌توان به دنبال شاهکار يا يک اثر شاخص بود، هر کدام ويژگي‌هايي داشتند و ظرفيت‌هايي که قابل تامل و بررسي است.
همه در يک سطح
طهماسب صلح‌جو (منتقد): سريال‌هايي که براي نوروز امسال در سه شبکه تلويزيوني تدارک ديده شده بودند در يک سطح و جايگاه هستند و از نگاه من، هيچ‌کدام بر ديگري برتري نداشتند. هر کدام از اين سه سريال‌ قوت و ضعف‌هايي داشتند اما نمي‌توان گفت کدام‌يک از ديگري برتر بود.
علي البدل، مرز خوشبختي و ديوار به ديوار گرچه مضامين متفاوتي را مطرح مي‌کردند و روايتشان را در فضاهايي متفاوت به نمايش گذاشته بودند، اما به لحاظ اجرايي در يک سطح و جايگاه قرار داشتند و تلاش کردند موقعيت‌هاي کمدي و جذاب را به نمايش بگذارند.
علي‌البدل، گزينه اولم است
کيوان امجديان (منتقد): اگر قرار باشد بين سريال‌هاي نوروزي تلويزيون موفق‌ترين آنها را انتخاب کنم، علي‌البدل گزينه اول خواهد بود. البته از اين جهت که مضمون و مفاهيم مطرح شده در اين سريال با ماموريت‌ شبکه‌اي که از آن به نمايش درآمد، همخواني و تناسب داشت.
علي‌البدل سريالي است براي همه اقشار و گروه‌هاي مختلف اجتماعي و در شبکه‌اي به نمايش درآمد که شبکه همه مردم ايران است و مخاطب خاص ندارد. از اين نظر، سريال در مخاطب‌سنجي موفق بود و گزينه مناسبي براي پخش از شبکه يک محسوب مي‌شد.
همچنين اين سريال به لحاظ شخصيت‌پردازي در جايگاه قابل قبولي قرار داشت؛ مردم مي‌توانستند با شخصيت‌ها ارتباط برقرار کنند و اثر نيز توانست فضايي تازه به لحاظ بصري و داستاني پيش‌ روي مخاطبان قرار دهد.
سريال ديوار به ديوار از درونمايه خوبي برخوردار است، اما نکته اينجاست که بهانه گرد هم آمدن چند خانواده به اندازه کافي جدي نيست و ضرورت لازم را ايجاد نمي‌کند. با يک شروع منطقي‌تر، اين سريال مي‌توانست جذاب‌تر شود و در جايگاه بهتري قرار بگيرد.
به نظر من سريال مرز خوشبختي با فاصله بعد از اين دو سريال قرار مي‌گيرد، اما در مجموع سريال‌هاي نوروزي توانستند مخاطبان تلويزيون را راضي کنند و بسياري را پاي تلويزيون بنشانند.
 
ديوار به ديوار به استانداردها نزديک‌تر است
شاهين امين (منتقد):اگر قرار باشد از ميان سريال‌هاي نوروزي يکي را انتخاب کنم، برخلاف نظر و آمارهايي که از مخاطبان ارائه شده از نگاه من علي البدل بهترين سريال تلويزيون در ايام نوروز نبود. به اعتقاد من سريال ديوار به ديوار به استانداردها نزديک‌تر و به لحاظ کيفي از ديگر سريال‌هاي تلويزيوني کمي بهتر بود.
اول علي‌البدل، بعد ديوار به ديوار
حسام‌الدين مقامي‌کيا (منتقد): سريال‌هاي علي‌البدل و ديوار به ديوار، از نگاه من بهترين سريال‌هاي تلويزيون در ايام نوروز بودند. علي‌البدل به دليل فيلمنامه خوب، کارگرداني عالي، بازي خوب و فضاي متفاوت در رتبه اول قرار مي‌گيرد. در اين سريال، سيروس مقدم به بهانه يک قصه روستايي مخاطب را به فضاي تازه‌اي برد که تا امروز در سريال‌هاي تلويزيوني نديده بوديم و در طراحي فضا‌ها و نمايش يک روستاي خيالي موفق عمل کرد و توانست تصويري جذاب و ديدني به نمايش بگذارد. همچنين قصه و ديالوگ‌ها هوشمندانه طراحي شده بودند.
يکي ديگر از ويژگي‌هاي سريال علي‌البدل، موسيقي جذاب آن بود که از نغمه‌هاي محلي در ساخت آن استفاده شده بود. آريا عظيمي‌نژاد در زمينه استفاده از موسيقي‌هاي محلي به تبحر خاصي رسيده و به شکل زيبايي از موسيقي نواحي براي ارائه کارهاي مدرن بهره مي‌گيرد.
ترجيح ديوار به ديوار
مازيار معاوني (منتقد): ديوار به ديوار را به دو سريال ديگر ترجيح مي‌دهم؛ اگر چه ايده اصلي سريال که زنـدگــي مسالمت‌آميز و دور هم آمدن چند خانواده است قبلا در سريال‌هايي مانند هفت‌سين به کارگرداني يدالله صمدي و دست بالاي دست ساخته محسن يوسفي به کارگرفته شده، اما در مجموع، اين سريال از فضايي استاندارد و تازه‌تر برخوردار است. من شيوه کار سامان مقدم را مي‌پسندم و به نظرم عملکرد او به استانداردهاي طنز تلويزيون نزديک‌تر است و از کليشه‌ها دورتر.
سريال علي‌البدل به لحاظ ويژگي‌هاي بصري با سريال‌هاي ديگر متفاوت بود. فرمول خان‌هايي که با هم رقابت و چشم و هم‌چشمي دارند و قصه خصومت‌ و خيانت‌ آشکار و نهان آنها پيشتر در آثار متعددي مورد استفاده قرار گرفته است و فضاي کلي سريال به فيلم سينمايي ايران برگر، ساخته مسعود جعفري جوزاني شباهت داشت، اما طرح چنين قصه‌اي در تلويزيون خالي از لطف نبود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت

به گزارش پارس نیوز ، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

دیگر خبرها

  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • رخنه به قلب دشمن
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • چرا پخش یک سریال از تلویزیون با بازی پژمان جمشیدی متوقف شد؟
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی گوینده پیشکسوت رادیو
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس